Margita Belušić Gobić

margita belušić gobić

Margita Belušić Gobić rođena je u Puli, a odrasla u Bujama. Studirala je medicinu u Ljubljani i Rijeci gdje živi već 25 godina. Voli taj grad ali rado kaže da je njeno srce – istrijansko. Radi na zahtjevnom mjestu maksilofacijalne kirurginje u KBC Rijeka i kao docent na Medicinskom fakultetu u Rijeci. Rado čita, voli more, film i ples, ali najviše, osim u vinu, uživa u putovanjima.

Sa suprugom i njihovim prijateljima, obišla je sve vinske regije Hrvatske i veliki dio europskih. U vinu doista uživa i to je njen, uz putovanja, dragi hobi. Još je davne 2000. godine, u samim počecima „istarske vinske revolucije“, zajedno s nekim poznatim istarskim vinarima, završila prvi i drugi stupanj (od tri) profesionalne kvalifikacije za sommeliera u organizaciji AIS (Associazione Italiana Sommeliers). Tvrdi da bi hrvatska vina trebala zauzeti važnije mjesto na vinskoj karti svijeta – jer to zbog svoje vrhunske kvalitete i zaslužuju. Nakon jedne radionice na Vinistri koju je o „mjehurićima“ – tj. proseccu, pjenušcu, sektu, cavi i šampanjcu vodila Sanja Muzaferija, Margiti se svidjela ideja o ženskim druženjima uz vino.

Tako se udruzi WOW pridružila gotovo na samom početku 2011. godine, a kako je bila sigurna da u njenom kraju ima još žena koje razmišljaju na sličan vinski način, koje su zanimljive i od kojih se uvijek može naučiti nešto novo – pokrenula je Primorsko-istarski WOW krug. Od 2014. godine je dopredsjednica udruge i zahvaljujući Margiti krugovi dobrih vinskih (i drugih) vibracija se samo – šire.