Adela Visković

adela visković

Adela Visković, članica Uprave WOW i voditeljica splitskog WOW kruga, po profesiji je diplomirana inženjerka građevine i već 20 godina sudska vještakinja za građevinarstvo i procjene nekretnina. Po vokaciji, pak, ona je, kako to kažu Englezi – „social bee“ – društvena pčelica-radilica koja marljivo oko sebe okuplja i organizira brojne raznorodne ekipe te bez nje ne prolazi nijedan važan društveni događaj u Splitu i šire.

Rođena je u znaku blizanaca u Splitu gdje se školovala i prije fakulteta završila čak dvije srednje škole (MIOC i glazbenu). Nakon 20 godina braka sretno je rastavljena i još sretnija majka dvoje, Marine i Tonćija. Posljednjih 18 godina radi u tvrtki Vodovod i kanalizacija d.o.o.

Aktivna je kao predsjednica društva građevinskih inženjera (UGIS), dopredsjednica je društva svih inženjera Splita (ZUIS), dopredsjednica inženjera Hrvatske (HSGI), članica Skupštine društva sudskih vještaka Hrvatske (HDSV) i Komore građevinskih inženjera Hrvatske (HKGI), a obnaša i brojne druge funkcije u strukovnom svijetu.

Svestrana i organizacijski nadarena, prava je „blizanka“ aktivna i u Društvu horoskopskih blizanaca a osobito ponosna što svake godine organizira Bal građevinara. Uživa biti WOW. A uživaju i svi oko ove vesele majstorice „selfieja“ i vedrine.