PINK DAY radionice - 11.3.2017.

Provjerite sve informacije o radionicama i pridružite nam se na edukativnom druženju.

 • 13:00-14:00: Laure Patry: Rosé: All Over Europe by Riedel

  Laure je započela svoju karijeru u sjevernom Yorksihreu i Bathu na početku sommelierske škole Velike Britanije u Angresu, prije preseljenja u London 2003. godine. U posljednjih 8 godina radila je u Gordon Ramsey Holdings od čega dvije godine kao pomoćnik glavnog sommeliera u Claridgesu, a ostalih 6 godina kao glavni sommelier u Maze-u gdje je stekla pažnju i povjerenje Jasona.
  Laure se priključila Jason Atherton u Pollen Street Socioal kao glavni sommelier. Nakon 2 godine postala je glavni izvršni sommelier i dio tima za njihove nove poslovnice u Aziji, Dubaiju, New Yorku i Londonu. Pokrenula je i vlastiti projekt s Jasonom Social Wine and Tapas kao prodaju i wine/tapas bar od lipnja 2015. godine koji se fokusira na male proizvođače. Laure i dalje pomaže svakom novom restoranu pri otvaranju.
 • 15:00-16:00: Heinrich Zehetner: All About (Olive) Oil by American Express

  Heinrich Zehetner završio je ekonomiju te je prema svojoj profesiji samo zaposleni konzultant. Posebnu strast gaji prema umijeću kulinarstva i vinogradarstvu. Od 1987. godine bavi se proučavanjem visokokvalitetnih maslinovih ulja i stekao je veliko stručno znanje u tom području. Bezbrojna putovanja odvela su ga prema proizvođačima ulja u Italiju, Španjolsku, Hrvatsku i druge zemlje u kojima je razvio veliko iskustvo u degustiranju maslinovog ulja. U Italiji je položio državni ispit ''sommeliera za maslinova ulja'' prema regulativama Europske unije i Međunarodnog vijeća za maslinova ulja.

  Heinrich Zehetner razvio je posebne radionice maslinovih ulja i menije monosortnih maslinovih ulja koja se povezuju s različitim jelima dodavanjem maslinovog ulja kao začina na gotovo jelo.
 • 16:30-17:30: Jo Ahearene, MW : Rosé: Croatian Style(s)

  Jo Ahearne je magisterij iz vina i vinarstva temeljila na otoku Hvaru. Nakon 25 godina rada u vinarstvu, praveći vina u Australiji, Francuskoj i Španjolskoj, odlučila je pokrenuti vlastitu proizvodnju u Hrvatskoj. Ona koristi izvorno grožđe s poznatih padina Sv. Nedelje i Sv. Nikole u svojoj vinariji u Sv. Nedelji. Postati stručnjak u klasifikaciji vina je izuzetno teško i samo 353 ljudi u svijetu trenutno nosi tu titulu. Zanimljivo je da postoji više astronauta nego stručnjaka ove vrste. Njezina britanska titula Master of Wine snažno je odjeknula domaćom vinskom scenom jer je to dokaz da ne vlada suvereno samo proizvodnjom, nego i ostalim aspektima vinskog biznisa – prepoznavanjem kvalitete i trendova, brendiranjem, marketingom i plasmanom.
  Kao vrhunski stručnjak, 2004. godine je proizvodila vino za Marks & Spencer, koji je nekoć bio kupac vina i žestokih pića kod kultnog luksuznog dobavljača Harrods.

Cijene i prijava na radionice

Cijena sudjelovanja na radionicama Rosé: All Over Europe te Rosé: Croatian Style(s) je 100 kuna, a kotizacija se plaća uplatom na žiroračun udruge Women on wine. Radionica All About (Olive) Oil by American Express se ne naplaćuje.

Ime: WOW (Women on wine/Žene i vino)
Adresa: Barčićeva 9/2
Žiro-račun: 2360000-1102241682
OIB: 06195105856
IBAN HR6223600001102241682
SWIFT: ZABAHR2X

Cijena za članice udruge WOW iznosi 50kn.

Na radionicu dođite 10 minuta prije početka kako bismo se svi udobno smjestili i na vrijeme počeli s učenjem o vinima i maslinovim uljima.

Prijavite se na radionice putem online forme