Vinarija TOMAC

Obitelj Tomac bavi se vinarstvom preko 150 godina, to je za obitelj način života koji se prenosi generacijama. Vinogradi se nalaze na prekrasnim obroncima Plešivice, ispod Samoborskog gorja. Jedinstveni amfiteatralni položaji naglašavaju posebnost ovoga vinarskoga kraja. Filozofija obitelji Tomac jest da vino stvara priroda, ono nastaje u vinogradu, a čovjek je tu da ga na kraju svojim radom učini izvornim i posebnim. Vino je strast, tradicija, ljubav prema prirodi.

DSC_1353

 

Tomac Rose

Pjenušac Tomac Rosé radi se klasičnom šampanjskom metodom odležavanja na kvascima. Svojim atraktivnim izgledom, briljantnom svježinom i čistoćom bogatog okusa potvrđuje status ozbiljnog i sofisticiranog pjenušca, idealnog za sve koji vole fine mjehuriće. Maline, jagode i ribizl pružaju potpuni užitak voćnosti i iskričavosti, a dodatno se prožimlju šampanjski okusi brioša, keksa, tosta koji mu daju kremoznost i harmoničnost. Lijepi i dugi završetak okusa!

rose copy

PERFECT PINK MATCH

Tomac Rosé  pjenušcem može početi ili završiti i ručak i večera, on je stvoren da bismo ga pili u svakoj prilici, svakom danu i u njemu uživali uz hranu. Martina Tomac, kao velika ljubiteljica šampanjaca preporučuje sljubljivanje s delicijama poput sirove ribe (tuna, srdela, skuša, škampi, razni tartari), lijepo prati bruschette s kremastim namazima i mekane sireve. Njegova fina tekstura odlično ide uz panna cottu od maline, razne varijacije mascarponea s prženim bademom, uz keksiće, voćne pite.  Slaže se lijepo i s tortom od limuna i sa svim voćnim sladoledima. A najljepše se pije s dragim osobama u toploj ljetnoj večeri – na prekrasnoj terasi uz šum valova i miris mora.

Upoznajte vinariju Tomac!

Kontaktirajte vinariju i saznajte sve što vas zanima.

Posjetite web