Vinarija KORTA KATARINA

Američka obitelj Anderson prepoznala je potencijal i ljepotu pelješkog kraja te je u Orebiću na atraktivnoj lokaciji uz more, uz stari kameni hotel, sagradila vinariju koja je ubrzo postala poznata i prepoznatljiva po visokoj kvaliteti svojih vina. Ono što obitelj Anderson posebno ističe je ljubav prema autohtonim hrvatskih sortama, čvrst oslonac u tradiciji  i odlučan pogled prema budućnosti. U moderno opremljenoj vinariji turističkoga tipa, svo se vino, barem dijelom svoga vijeka, njeguje u drvenim bačvama. Vinarija Korta Katarina je izrazito otvorenog pristupa pa gosti mogu sudjelovati u bilo kojem vidu proizvodnje.

winery1

 

Korta Katarina Rosé 2015

Rosé 2015 jedinstveni je spoj crljenka (zinfandela) i plavca malog. Plavac mali potječe s najboljih položaja na Pelješcu  – Postupa i Dingača. Postup mu daje mekuću i svilenkastu nježnost, dok Dingač ne skriva svoju snagu. Sve to umiruje veseli crljenak te je ovo dobitna kombinacija.

Rose 2015. kk

 

PINK PERFECT MATCH

Enologinja vinarije Nika Silić Maroević preporučuje ovaj ružičasti južnjak uz sve rakove i školjke, ali i samostalno kao aperitiv. U svijetu deserata, sljubljuje se s kolačima na bazi sira i bobičastog voća. Dobrodošli ste ga kušati s našim delicijama, u vinariji, uz prethodnu najavu za degustaciju.

Upoznajte vinariju Korta Katarina!

Istražite tradiciju proizvodnje kvalitetnih vina.

Posjetite web