Vinarija KABOLA

Vinarija i vinogradi nalaze se na sjeverozapadu istarskog poluotoka, s pogledom na Alpe i Dolomite, na netaknutu prirodu i prekrasnu morsku panoramu. Idealan položaj brežuljaka okrenutih jugozapadu i suncu preduvjet je i tajna proizvodnje dobrih vina Momjanštine. Vinska priča u Kaboli postavila je svoj kamen temeljac još daleke 1891. godine s Momjanskim muškatom. Od tada pa do danas vrijedne i strpljive ruke ustraju na kvaliteti i posebnosti. Vina Kabola odlikuju se prepoznatljivim stilom koji je rezultat specifičnog terroira, zemlje na kojima rastu vinogradi te ekološkog pristupa vinogradima i vinu za koji su dobili certifikat još 2008. godine.

Kabola vinarija (1)

 

Kabola Rosa 2015.

Svijetla bakrena boja i ljuska kapule daju odmah naslutiti moderan i nježan rosé. Na prvu, nos preplavljuju ljubičice, a kasnije mirisi Queen Elizabeth ruže. Kompleksniji je od očekivanog za rosé, na nosu se javljaju čak herbalne arome zgužvanog mladog lišća. Ugodnih kiselina, rosé Rosa lijepo osvježava i nježno traje u ustima, produljujući prvotne herbalne i cvjetne arome.

Rose-ROSA-KABOLA-(1)-(2)

 

PERFECT PINK MATCH

Pitak je i zanimljiv, može se lako piti sam ili kao aperitiv, a sasvim lijepo nadopunjuje laganu proljetnu i ljetnu kuhinju. Kozice mu se sviđaju i u rižotu i u tjestenini, perad u bijelim umacima, istarski fuži u laganijim kombinacijama, rižoto s lignjama ako mu se ne dodaje crnilo. Izazov za istarsku kuhinju. Kušajte i sami!

Upoznajte vinariju Kabolu!

Upoznajte tradiciju, iskustvo i znanje objedinjene u ukusnom vinu.

Posjetite web